Värmen i köket

Se över uppvärmningen i köket vid renoveringen. Ett effektivare värmesystem kostar en slant att installera, men sedan får man mycket lägre uppvärmningskostnader.
Radiatorer: Den vanligaste värmekällan är vattenburna radiatorer. De kanske inte är särskilt vackra, men man kan dölja dem på olika sätt, t.ex. måla om dem eller köpa eller själv tillverka ett elementskydd. De finns i många olika varianter.
El-element: Direktverkande el-element får inte täckas över, då det medför brandfara. Numera finns det många slags fina paneler som kan sättas in på olika sätt. En del element har fläktsystem som sprider värmen bra i rummet.
Golvvärme: En härlig värmekälla som ger skön värme utan att synas. Det passar bra i t.ex. ett klinkergolv och olika typer av mattor. Ett trägolv är temperaturkänsligt och kräver en särskild sorts golvvärme. Har du vattenburen värme ansluts de vattenburna golvslingorna till det nuvarande uppvärmningssystemet, detta ska göras av yrkesfolk så det blir korrekt.
Vedspis: Varför inte installera en vedeldad köksspis som värmekälla? Det är mysigt och har blivit på modet igen. De kan sänka värmekostnaderna rejält och är bra att ha om strömmen går. De finns i många olika modeller som passar i olika kökstyper.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg