Välj köksstil

Bestäm vilken stil du vill ha på köket. Det finns många olika stilar att välja mellan. Utgå ifrån hur köket redan ser ut och hur din personlighet kan prägla ett nytt kök, och försök kombinera ihop dessa aspekter.
Modern stil: Det moderna köket är stilrent och minimalistiskt med renhet i design och färger.
Lantlig stil: Den lantliga stilen är tidlös med naturnära färger och trämaterial. Här passar mönstrade skåpluckor och höga vitrinskåp. Det finns både exklusiva mer rustika varianter av lantköken, eller en personlig blandning av dessa.
Skandinavisk stil: Den skandinaviska stilen är tidlös men samtidigt modern och kännetecknas av det nordiska ljuset och rena linjer. Stilen är vacker och behaglig med en stilren design. Den passar om du vill ha ett ljust och vilsamt kök.
Barnvänlig stil: Har du barn måste köket vara barnvänligt. Säkerheten är avgörande, se till att det inte finns något som barnen kan skada sig på. Det är också viktigt att det är lättstädat. Barn gillar glada färger och roliga mönster. Vill du att barnen ska hjälpa till i köksarbetet är det bra med arbetsbänkar i olika höjd.
”Glömd köksstil: Vill du inte låta köket ha en framträdande plats i hemmet kan du låta det smälta in i rummet på olika vis, till exempel genom att låta det gå ihop med ett annat rum, bygga in det eller ha skåp som passar in i det övriga rummet. Detta passar om du vill kunna använda köket till mer än matlagning.
Proffsstilen: Den som älskar att laga mat satsar på ett proffskök. Här finns alla slags redskap du behöver för matlagning lätt åtkomliga och spisen har en central placering. Det är också lättstädat.
Ekologisk stil: Den som vill värna om miljön tar en extra titt på allt från material till energismåla vitvaror, belysning och sopsortering, för att få ett ekologiskt kök med liten miljöpåverkan.
Blandad stil: Det är inte alla som följer en konsekvent linje i köksstilen. Genom att blanda olika stilar till en väl avvägd och genomtänkt personlig mix får man ett kök att trivas i.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg