Mät köket

Börja med att mäta köket, leverantörerna måste ha exakta mått för att kunna ge de bästa renoveringsförslagen. De har ofta bra mätinstruktioner på sina hemsidor, och de mäter gärna själva på plats så att måtten blir exakta. Sedan kan du jämföra olika offerter.
Gör en skiss över köket där du ritar in var du vill ha skåp, arbetsbänkar, vitvaror osv. och hur det ska möbleras. Ange tak-, vägg- och fönstermått samt måtten från golvet upp till fönstren. Ta också med innerdörrar med dess svängutrymmen, karmar och dörrfoder Planera även in element och rör. Kontrollera så att skåpluckor kan öppnas utan att stöta emot en vägg. Hos leverantörernas modellkök kan du själv få prova på att öppna luckor och dra ut lådor och känna på kvaliteten.
Har du hög takhöjd kan det vara värt att skaffa ett specialbyggt kök med skåp som går ända upp till taket, vilket gör det mer lättstädat. En vit stomme passar bra oavsett vilken färg du ska ha på skåpluckorna. Tänk på placeringen om du vill ha köksluckor i glas, står de mot solljus kan det bli varmt i skåpen och ge störande reflexer.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg