Köksväggar

Köksväggarna ska ha tapeter eller färger som går i stil med den övriga inredningen. Linoljefärg var populärt förr, idag används oftast vanlig väggfärg. Det är bra att först måla med en vattenavvisande grundfärg som skyddar mot fukt. När det gäller tapeter är det praktiskt om de har en glatt yta som går lätt att torka av. Mellan bänkskivor och överskåp behövs ett bra stänkskydd, t.ex. glas, kakel- eller stenplattor eller mosaik.
Tegel- eller stenväggar passar i ett rustikt lantkök. Finns det inte redan en sådan vägg kan man bygga en, men man kan också skaffa en konstgjord stenvägg. Väggar med pärlspont är ett annat vackert alternativ som ger struktur åt köket. Olika färger gör att köket ser större respektive mindre ut. Över panelen kan man måla eller tapetsera.
Man kan matcha skåp, arbetsbänkar och väggar på massor av olika sätt, med både mönster, färger, material och struktur. Enfärgat har en lugnande effekt och mönstrat livar upp. Tröttnar man är det inte så svårt att tapetsera eller måla om.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg