Köksrenoveringstips

Köket är ett av de rum vi vistas mest i och hemmets hjärta. Tänk efter noga innan renoveringen hur köket ska se ut och vad du har råd med. Det är många aspekter att ta hänsyn till.
Köket ska vara funktionellt och lättstädat med ett bra arbetsflöde och praktiska arbetsytor och förvaringsutrymmen. Dessutom ska det vara en trivsam plats för social samvaro. Låt planeringen växa fram, leta inspiration på olika ställen och bolla olika idéer som kommer fram mot den budget du har.
En bra planering och budget är ett måste, så det inte kommer obehagliga överraskningar efteråt. Tänk efter vilka önskemål du har och låt plånboken avgöra vad som ska prioriteras. Räkna med alla poster, både stora produkter som vitvaror och skåp till detaljer som handtag och hängare samt arbeten som VVS- och elinstallationer.
Skriv upp det nuvarande kökets för- och nackdelar, och se vad som behöver förbättras. Vilken form ska det nya köket ha, L-, U- eller korridorform? Ska det vara ett stort kök för umgänge eller ett avskilt utrymme? Behöver man ta till stora åtgärder som att slå ut en vägg eller flytta köket?
Välj en fungerande stil på köket som passar din bostad, modern, lantlig eller klassisk eller något helt annat. Låt dig inspireras av utställningskök.
De stora delarna är naturligtvis viktiga, men även detaljerna påverkar köket. Var noga när du väljer t.ex. hängare, hyllor och belysning.
Ta hjälp av hantverkare där det behövs. När det gäller el och VVS måste man anlita fackmän så det blir säkert gjort, men det kan vara en god idé också till större jobb som att sätta upp köksskåp och montera bänkskivor.


Samarbetspartners har: