Köksgolv

Köksgolvet gör mycket för helheten och sammanbinder de olika delarna i köket. Det ska vara tåligt och lättskött och helst matcha inredningen. Det finns många olika golvmaterial att välja mellan och alla har sina för- och nackdelar.
Klinker: Är ett material som blir levande och vackert då de olika plattorna skiftar i färg och reflekterar ljuset. Sten är ett mycket hållbart material, men fogarna kan behöva bytas ibland. Det kan vara hårt och stumt att gå på, vilket frestar på rygg och knän. Lägg på en mjuk matta om du står och går mycket.
Trä: Är ett vackert material och när ytan blir sliten är det lätt att slipa om den. Det är också mjukt att gå på. För att det ska fortsätta vara snyggt behövs dock en hel del underhåll, och det kan lätt bli repor.
Laminat: Är ett praktiskt och populärt material. Det är lättskött, billigt och lätt att lägga samt mycket slitstarkt mot smuts och annan påverkan. Man kan få laminatgolv som ser ut som trägolv.
Plast: Är lättskött och prisvärt. Välj mellan en mängd olika färger och mönster som livar upp köket. Det är också ett mycket tåligt mot smuts.
Övriga material: Är t.ex. betong, kork, gummi, linoleum, och komposit. Det är rustika, tåliga och naturliga material som ger ett lyft och karaktär åt köket. Undersök golvets bärförmåga om du väljer betong, då det är ett tungt material.
Färg: Välj färg på golvet efter hur köket ser ut i övrigt. Är inredningen vit passar en varm mörkare färg, är den mörk passar en ljus färg. Du kan också låta golvet gå i samma material som bänkskivorna. Har du ett stort kök kan du dela upp golvytan med olika färger eller bårder eller med olika material. Ett litet kök ser större ut om du lägger stora plattor på diagonalen.
Golvvärme: Satsa på golvvärme i köket och unna dig den lyxen! Det gör att rummet känns varmare och minskar energiförbrukningen. Ta med golvvärme redan i planeringsstadiet. Det måste vara en bra isolering om golvvärmen ska ge effekt.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg