Enkla renoveringstips

Har du inte råd, tid eller lust att helrenovera köket men ändå vill förnya det, finns det flera enkla sätt att fräscha upp det. Titta efter och se vilka möjligheter det finns i ditt kök!
Stänkskydd: Stänkskyddet är väggutrymmet mellan köksbänken och köksskåpen, oftast är det kakel där. Det kan förnyas genom att man sätter upp t.ex. mosaik, en glasskiva eller kalksten i passande färg.
Bänkskivor: Byt ut gamla tråkiga fläckiga bänkskivor mot nya. Välj fina tåliga bänkskivor som ger hela köket ett lyft. Låt en hantverkare göra infräsningar för kranar och hoar.
Köksö: Förnya köket med en köksö, en trivsam plats för social samvaro som blir ett naturligt levande centrum i köket. Välj en form fyrkantig, avlång eller oval, som passar ditt kök. Köksön kan byggas av skåpstommar, men även platsbyggas med t.ex. lösvirke eller tegel. Passar det inte med en köksö kan man avdela köket med en byggkonstruktion i t.ex. trä, sten eller betongglas.
Måla väggarna: Ett av de lättaste och billigaste sätten att förnya köket är att måla eller tapetsera om väggarna. Tapetsera med färgglada mönstrade tapeter eller måla om med en ny fräsch färg. Bara man är noggrann i förarbetet så är det ett lätt arbete som ger ett snyggt resultat.
Köksluckor: Ett annat sätt att förnya köket med enkla medel är att förnya köksluckorna. Antingen så målar man dem i en ny läcker färg eller så byter man till helt nya luckor.
Golv: Att lägga nytt golv gör mycket för hela köket.Det finns många olika material i många olika prislägen att välja mellan. Tänk på att det ska vara lättstädat.
Ta ner överskåpen: Varför inte prova att ta ner överskåpen? Sätt upp hyllor istället så blir köket luftigare. Kontrollera först vad som finns bakom väggen.
Nya detaljer: Detaljerna i köket gör mycket för känslan. Vill du liva upp med små medel kan du t.ex. sätta nya knoppar på luckorna eller skaffa en fläkt, ugn, kyl eller frys i ny design. Annars kan du byta handdukar eller sätta upp nya tavlor eller hyllor eller byta gardiner.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg