Att tänka på innan renoveringen

Köket är ett viktigt rum, och för att man ska få det trivsamt och funktionellt finns det mycket man måste tänka på i planeringsprocessen. Räcker det med att måla om eller lägga ett nytt golv, eller måste det till en helrenovering från golv till tak? Hur stor budget har du?
En köksrenovering höjer husets värde, så det är en klok satsning. En helrenovering gör hela huset fräschare, men även mindre arbeten som ommålning eller nytt golv kan piffa upp hemmet.
Vilket slags hem har du, ett gammalt hus eller en ny lägenhet?I ett äldre hus vill man gärna ha kvar gamla charmiga stilen medan man kan experimentera med modern design i ett nyare hus. Välj den stilsom passar i just din typ av hem.
Vid planeringen av köket är det viktigt att tänka igenom hur arbetsgången ser ut och hur bänkar, kylskåp, spis, diskmaskin osv. bäst ska placeras i förhållande till varandra så att köksarbetet flyter smidigt och man inte krockar om flera arbetar samtidigt. Köksöar och öppna planlösningar ger bra variationsmöjligheter.
Städningen är en annan viktig detalj. Ett lättstädat kök har stora rena ytor, överskåp som går ända upp till taket och slitstarka bänkytor. Lådorna ska gå lätt att dra ut så man når sakerna längst in.
Vänd dig till specialiserade och kunniga firmor när du ska köpa köksinredning. De har färdiga paketlösningar med tillhörande ritningar. Det lönar sig att satsa på ett kvalitetskök med slitstarkt material.

Ta reda på vilka vitvaror som passar till inredningen. Förutom själva inredningen tillkommer många fler kostnader, bland annat för golv, kakel och belysning, så räkna med detta i budgeten.
Ska man renovera själv måste man vara noggrann och det tar tid, så det gäller att ha tålamod. Anlitar du en professionell hantverkare går det naturligtvis fortare, och det kan det vara värt. Elektriskt arbete och VVS-arbete måste göras av fackmän, då det är mycket viktigt att installationerna blir korrekta.

Offertförfrågan

© 2016 - 2020 Geal AB – Allt inom Bygg