Att måla över tapeter

Har du tapetserade väggar som du hellre vill ha målade? Gör arbetet själv! För ett bra resultat måste du se till att förarbetet blir noggrant gjort, då blir det även lättare om du ska måla om en annan gång.
Damma först av väggarna. Sitter tapeten inte ordentligt fast tas den bort helt och hållet. Är det lösa hörn och skarvar kan de limmas med tapetklister. Skruvhål lagas med latexfog.
Provmåla en liten väggyta för att kunna välja lämplig färg. Glansiga färger ger ett livligt intryck och matta ett lugnare. Välj en lämplig roller att måla med och en bra pensel att måla området runt dörrar, fönster, eluttag osv.
Beroende på vilket slags tapet det är blir det lite olika arbetsmoment. Är det en papperstapet eller en textilväv målar du en gång med grundfärgen och två gånger med väggfärgen. En vinyltapet tvättas med målartvätt och målas sedan två gånger. Är det en strukturvinyltapet river man först bort det yttersta skiktet så bara papperstapeten är kvar, varefter man målar med grundfärg en gång och väggfärg två gånger.

Offertförfrågan


Samarbetspartners har: