Rätt arbetsflöde

Ska köket vara lättarbetat gäller det att den så kallade arbetstriangeln fungerar. Arbetstriangeln är de tre stationerna som används mest: spis, disk och förvaring (dvs. kyl). Dessa tre är tätt förbundna med varandra och ska ligga nära varandra, samtidigt som det är viktigt med arbetsytor mellan dem. Med ett praktiskt arbetsflöde hämtar du maten i kylen, tillagar den vid spisen och diskar sedan vid diskbänken utan onödigt spring och med rymliga arbetsytor att jobba på. Se över hur du får det bästa arbetsflödet i ditt kök. Det är praktiskt att ha disken mellan kylen och spisen, då är det nära att skölja både matvaror och kastruller som använts. Bredvid spisen behövs rejäla avlastningsytor, liksom på diskbänken för både ren och smutsig disk. Disk och spis bör vara på samma sida i köket, så man inte behöver gå med t.ex. varma stekpannor från spisen över golvet till disken. Har du spisen på en köksö bör det också ingå en vattenho i den. Se till att det finns tillräckligt med plats att öppna skåpluckorna. Tänk efter hur du rör dig i ditt nuvarande kök och se hur arbetstriangeln fungerar i praktiken, så vet du vad som kan förbättras vid en renovering.

 

Offertförfrågan